בלוג

המדריך המשפטי למניעת הטרדה מאיימת של אדם או למניעת אלימות במשפחה, בילוש, איומים וכו'

עורך דין רפאל ציק

1. מהי הטרדה מאיימת?

החוק מגדיר הטרדה מאיימת במקרים הבאים, אדם שהטריד אותנו בכל דרך ופגע בשלוות חיינו, נקט איומים כלפינו כולל איום מרומז, יצר קשר עמנו, פגע ברכוש שלנו, פגע בשם הטוב שלנו או בחופש התנועה שלנו. כמו כן קיים חשש סביר כי המטריד יחזור על מעשיו בשנית.

2. מהניתן לעשות כדי למנוע את ההטרדה?

ניתן להגיש בקשה לבית המשפט שיוציא צו האוסר על המשיב להטריד אותנו, ליצור אתנו קשר, לאיים עלינו, לבלוש אחרינו, ליצור קשר אתנו, להימצא בסמיכות למקום המגורים או העבודה שלנו, לשאת ולהחזיק נשק ועוד תנאים נוספים המפורטים בחוק.

כאשר מדובר בבן משפחה ואף בן משפחה לשעבר, ניתן להגיש בקשה לבית המשפט לענייני משפחה לצו הגנה לפי החוק למניעת אלימות במשפחה, עם התנאים לעיל.

בית המשפט לענייני משפחה יכול להורות על הגשת תסקיר ועל התחייבות בן המשפחה בפניו בהסכמה, לקבלת טיפול מגורם טיפולי.

לרוב, כאשר מוגשת בקשה לצו זמני במעמד צד אחד, בית המשפט מורה על מתן צו זמני האוסר על המטריד, להטריד ולאיים וכו’ וקובע דיון במעמד הצדדים שמתקיים תוך 7 ימים למתן החלטה סופית בבקשה.

כאשר ניתן צו הגנה – ייאסר בצורה אוטומטית על המחויב בצו, להחזיק או לשאת בנשק ואף ללא שבת המשפ ציין זאת בהחלטה (וזאת בשונה בבקשה שהוגשה לפי החוק למניעת הטרדה מאיימת, ששם בית המשפט נדרש לקבוע זאת מפורשות בהחלטה).

תוקף הצו הסופי בבקשה למניעת הטרדה מאיימת הוא עד לתקופה של 6 חודשים על פי החוק למניעת הטרדה מאיימת וניתן לבקש מבית המשפט להאריך את התקופה בתקופה נוספת של עד שנה בומקרים מיוחדים גם עד שנתיים.

תוקף הצו הסופי בבקשה לצו הגנה לפי החוק למניעת אלימות במשפחה, הוא עד לתקופה של 3 חודשים וניתן לבקש מבית המשפט להאריך את התקופה בתקופה נוספת של עד 6 חודשים ובמקרים מיוחידם ניתן להאריך עד תקופה של שנה ותקופה נוספת של שנה אחת נוספת.

3. מהי הסנקציה בשל הפרת הצו שנתן בית המשפט?

הפרת הצו על ידי המשיב, הינה עבירה פלילית של הפרת הוראה חוקית ובית המשפט יכול להשית על מפר הצו עונש של עד 4 שנות מאסר בפועל.

כאשר המטריד או בן המשפחה מפר את הצו שנתן בית המשפט, יש להגיש על כך תלונה מיידית למשטרת ישראל.

במידה ויש אדם שמטריד אתכם, מאיים עליכם, בולש אחריכם, גורם נזק לרכושכם, חשוב מאוד שתתנו לעו”ד מקצועי הבקיא בתחום לעשות את העבודה ולייצג אתכם בבקשה למניעת הטרדה מאיימת.

עו”ד רפאל ציק הינו בעל ניסיון רב בבקשות למניעת הטרדה מאיימת.

"כל הזכויות שמורות והאמור אינו מהווה ייעוץ משפטי"

עניין אתכם? שתפו

Facebook
Twitter
LinkedIn

הצלחה נדירה בתיק תאונת דרכים במעבר חציה בה נגרם להולך הרגל נזק של חבלה של ממש, אשר מסתיים ללא פסילה של יום אחד של רישיון הנהיגה ללקוח.

הלקוח הואשם בכתב אישום חמור, בעבירות אי מתן אפשרות להולך רגל להשלים מעבר חציה בבטחה, נהיגה בקלות ראש והתנהגות הגורמת נזק, כאשר הלקוח פגע בהולכת

Read More »

הצלחה נדירה בשחרור ממעצר בדיון הראשון בבית משפט של הלקוח החשוד בעבירות סחר בסמים מסוכנים בכמויות גדולות – לאחר ייצוג הלקוח בבית משפט וייעוץ מיטבי שנתתי לו בטרם החקירה במשטרה

הלקוח, נעצר בחשד לעבירות סחר והחזקה של סמים בכמויות גדולות, לאחר חיפוש שבוצע בביתו. לקוחותיי יודעים, כי אצלי הלקוח הוא מלך  והוא תמיד מעל הכל ואני

Read More »

המדריך לתאונת דרכים

תיק תאונת דרכים, הינו תיק של עבירה שגרמה לתאונת דרכים בה ניזוק רכב או נפצע אדם. מדובר בתיק פלילי לכל דבר, בו ייחקרו במשטרה הנהג

Read More »

המדריך לנהג חדש

חובת מלווה בנהג חדש: נהגים חדשים צעירים (מתחת לגיל 24) חייבים לנהוג עם מלווה במשך 6 חודשים מיום שעברו טסט וקיבלו היתר זמני לנהיגה. מלווה

Read More »
On Key

פוסטים קשורים